Книга рекордів Гіннеса назвала 6 фіналістів-рекордсменів. Фото. Відео

— 13 січня 2015, 11:18

Як йдеться на сайті Книги, це і спортивні рекорди, і веселі, і творчі. Крім того, гостям ресурсу пропонується голосувати за переможця, аби оголосити рекордсмена 2014-го року.

Спорт

Марія Консейсау пробігла серію марафонів, загальною тривалістю 41 день, 3 години та 23 хвилини. Її забіг розпочався в Антарктиді та завершився коли вона перетнула фінішну лінію у Південній Африці.

Пітер Нестлер з США також встановив спортивний рекорд: він за 23 секунди виконав на скакалці 100 стрибків на одній нозі. Таким чином він став найшвидшим стрибуном.

До "спортивних" досягнень, можна віднести і танці. У Далласі, 344 танцюристи, одягнені в національні костюми разом виконали Філіппінський танок.

Танок було організовано на підтримку молодої матері Росс Шайо, яка хворіє на рак підшлункової залози.

Креативні рекорди

Окрім спортивних досягнень, представники Книги рекордів зафіксували і доволі творчий рекорд на найбільше тло для фотографії.

Проект, який з'явився у Японії, покликаний об'єднати людей. До нього долучилися учні початкової школи, місцеві мешканці, фермери, студенти та бізнесмени, які зробили свої внески на різни етапах роботи. У день рекорду, 289 осіб взяли участь у колективному фото.

Японці цього року двічі потрапили до списку досягнень. Так, у місті Фукушима вони створили найбільшу в світі композицію з бобів, розміром 300 метрів.

Ще один рекорд належить росіянам і французам, які створили велику мозаїку із пляшкових корків. Її розмір складає 150 метрів квадратних. Для її створення знадобилося 185 тисяч корків і 270 кг клею.

Реклама:

Головне сьогодні