Лише 5% жінок у світі є топ-менеджерами великих міжнародних компаній - дослідження

— 13 січня 2015, 13:15

Про це повідомляє Міжнародна організація праці (МОП) в доповіді "Зміцнення ролі жінок у бізнесі та управлінні", яку цитує Інтерфакс.

МОП провела дослідження в 108 країнах, при цьому в 80 з них спостерігалося зростання кількості жінок у керівництві компаній.

Найбільше жінок-керівників "зафіксували" на Ямайці - 59,3%. У США їх частка становить 42,7%, у Великобританії - 34,2%. Найнижчий показник в Ємені - лише 2%.

Перше місце за часткою компаній, де головою правління є жінка, посідає Норвегія (13,3%), на другому місці - Туреччина (11,1%).

Експерти МОП не рекомендують вводити гендерні квоти на високі посади в бізнесі. Вони вважають, що корпоративну культуру необхідно переглянут, аби надавати підтримку найбільш талановитим жінкам в подоланні "невидимого кар'єрного бар'єру", що обмежує їх можливості просування по службі.

У доповіді відзначається позитивний взаємозв'язок між кількістю жінок на керівних постах та ефективністю роботи підприємств.

"Наше дослідження показує, що триваюче зростання участі жінок на ринку праці стало найпотужнішим двигуном глобального економічного зростання і конкурентоспроможності", - сказала директор Бюро з діяльності в інтересах роботодавців МОП Дебора Франс-Массен.

МОП - спеціалізована установа ООН. Міжнародна організація, що займається питаннями регулювання трудових відносин, була створена в 1919 році. В даний час її членами є 185 держав.

Реклама:

Головне сьогодні