Тест

Facebook знає вас краще ніж ваші родичі - дослідження

Дослідники вивчали особистості людей на основі опитувальника, який заповнили 86 700 користувачів соцмережі. Після цього вони сформували модель їх особистості і запропонували родичам опитаних також оцінити своїх близьких. Результати виявилися страшними навіть для вчених, пише AIN.ua.

Після порівняння результатів виявилося, що комп'ютер описує особистість людини краще, ніж його колеги по роботі після аналізу 10 "лайків", ніж друг - після 70 "лайків", ніж родич - після 150 "лайків", і ніж чоловік/дружина - після 300 "лайків".

У середньому опитані користувачі ставили по 227 відміток "подобається". В якості критеріїв для оцінки особистості людини виступали такі риси характеру як екстраверсія, доброзичливість, сумлінність, невротизм і відкритість досвіду.

Робота була опублікована в журналі досліджень Національної академії наук. Вона заснована на дослідженні 2013 року, яке доводить, що на основі "лайків" користувачів в Facebook можна досить точно передбачити їх IQ, політичні погляди і сексуальну орієнтацію.