Програміст: Apple розірвала договори про співпрацю з кримськими розробниками

— 19 січня 2015, 11:51

Про це "Інтерфаксу" повідомив програміст Максим Сердюк.

За його словами, компанія видалила додатки, створені жителями Криму, з онлайн-магазину App Store, яким користуються власники техніки Apple.

Компанія також заблокувала внутрішні рахунки кримських розробників, через які проходили гроші, заплачені користувачами за додатки.

"Мені повідомили, що компанія достроково припиняє дію договору, і зажадали знищити всі дані, всю технічну інформацію, яку я отримав від Apple. Близько 15 моїх знайомих відрапортували, що отримали такі ж сповіщення. Гроші на рахунках Apple, що не виведені раніше, звичайно, підвисали ", - сказав Сердюк.

(Зразок листів, які отримують кримські програмісти)

Він надав "Інтерфаксу" текст отриманого від Apple повідомлення про припинення співпраці, в якому компанія пояснює своє рішення набранням чинності санкцій проти Криму.

"Нові санкції відносно кримського регіону, оголошені урядом США 19 грудня 2014, і Єврокомісією 18 грудня 2014, забороняють продовження дії угоди "зареєстрованого розробника Apple" між вами і Apple", - йдеться в повідомленні.

За словами девелопера, компанія заблокувала також акаунти виробників медіа-контенту, які живуть у Криму і поширювали свої продукти через онлайн-супермаркет Apple iTunes Store.

За його даними, Apple припинила співпрацю також з розробниками, які зараз живуть за межами Кримського півострова, але вказали Крим як місце проживання при реєстрації на сервісах Apple.

Максим Сердюк повідомив, що планує продовжити поширювати свої продукти через App Store, зареєструвавшись на сервісі як житель іншого регіону Росії.

"Це досить просто, ціна питання - 100 доларів", - сказав співрозмовник агентства.

Він повідомив також, що кримські розробники програмного забезпечення зберігають можливість поширювати свої продукти через онлайн-магазин Google Play, розрахований на власників пристроїв з операційною системою Android.

"З Google у кримських девелоперів проблем немає", - сказав Максим Сердюк.

Як пише AIN.ua, минулого тижня доступ до акаунтів на Steam жителям півострова також заблокувала Valve.

Реклама:

Головне сьогодні