Українських волонтерів навчатимуть допомагати сім'ям, які виховують дітей з аутизмом

— 12 лютого 2015, 10:39

Метою проекту є навчання волонтерів для надання допомоги сім'ям, які виховують дітей з аутизмом, йдеться у повідомленні Фонду допомоги дітям із аутизмом.

В результаті програми навчання волонтери будуть спрямовані в сім'ї для надання безкоштовної соціальної допомоги сім'ям з дітьми з особливими потребами, зокрема з аутизмом, які знаходяться у важкій життєвій ситуації.

Основна частина учасників проекту - це студенти педагогічних ВНЗ Києва, які навчаються на психологів, корекційних педагогів, соціальних працівників.

Одним із головних завдань проекту є можливість організувати батькам дітей з аутизмом відпочинок, перепочинок. Адже від їх морального духу залежить здорова атмосфера в сім'ї, де росте непроста дитина, і вимагає уваги 24 години на добу.

"Біфрендер" - подібно старшому братові чи сестрі. Діти можуть з ним робити різні кумедні речі, разом грати, гуляти, а також робити те, що дитина не хоче робити з батьками.

У пілотному проекті приймають участь студенти та випускники Київського університету ім. Бориса Грінченка, Національного університету "Києво-Могилянська академія", Національного педагогічного університету ім.Драгоманова, Київського національного університету ім. Т.Шевченка.

"Укрраїнська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні