Тест

Більшість українців люблять своїх колег - опитування

Такими є дані опитування, опублікованих порталом Hh.ua.

Незважаючи на кризу, тих, хто сумнівається у своїй приязні до співробітників, за рік стало менше. Наприклад, кожен четвертий у 2013 році зізнавався, що не відчуває симпатії до колег, а в 2014 цього погляду дотримувався тільки кожен п’ятий.

Потепління стосунків у колективі в складних соціально-політичних умовах цілком надається поясненню. У кожному четвертому офісі співробітники згуртувалися на тлі обговорення і переживання подій, сформували єдине, спільне ставлення до них.

Події останнього року і активне обговорення соціальних потрясінь на роботі не стали приводом для конфліктів і недружніх стосунків між колегами.

Крім того, збільшилась кількість лояльних до всіх або до більшості колег (з 20% до 26%).

Тим не менше, з-поміж тих, хто не любить своїх колег, 38% взагалі не вважають, що співробітників потрібно любити. Кожен третій вважає, що йому просто не пощастило, — робочий колектив здається їм неприємним, таким, що навіть не заслуговує на теплі почуття.

Цікаве спостереження: кожен десятий вважає, що колектив "перший почав", а у 14% компаній не заведено демонструвати почуття на роботі.

В опитуванні взяли участь 476 респондентів.

"Українська правда. Життя"