10 порад від найуспішніших людей світу

— 13 лютого 2015, 14:33

Десять порад та одну важливу життєву мудрість від людей, які посідають топові позиції в сучасному бізнесі, зібрало видання Fortune.

Правила, як досягти успіху, були виведені з висловлювань таких людей як, наприклад, Опра Вінфрі та Мелінда Гейтс, Руперт Мердок та президент Yahoo Марісса Мейер.

Не плануйте свою кар’єру. Більшість справді успішних людей у школі та коледжі навіть гадки не мали, чим хочуть займатися в своєму житті. Вони лишалися відкритими для різних можливостей.

Забудьте про ка'рєрні сходи, радше уявіть собі "лазалки" на спортмайданчику. Сьогоднішній світ непередбачуваний, він змінюється швидше, ніж будь-коли. Ніхто не в змозі сказати, яка робота вважатиметься ідеальною завтра. Думайте про свою кар’єру як про "лазалки", розвивайте периферійний зір, помічайте нові можливості там і тут, намагайтеся за них учепитися.

Обирайте людей, а не зарплатню. Працюйте з хорошими людьми, з людьми, які розумніші за вас, які можуть вас стимулювати на навчати.

Виконуйте кожну роботу так, ніби саме цією справою ви займатиметеся решту свого життя. Марнуючи час на думки про те, чим би вам хотілося займатися далі, ви не зосереджуєтеся як слід на нинішньому завданні. Якщо ж ви не зосереджуєтеся, ви не здатні конкурувати з тими, хто повністю віддає себе справі.

Виконуючи завдання, думайте: "Чого ще бракує?" Завжди міркуйте, що б ви могли додати ще й від себе, не бійтеся схибити.

Будьте допитливі. Кожна людина, що зустрічається на вашому шляху, варта того, щоби чогось від неї навчитися. Дослідження показують, люди перестають просуватися в кар’єрному плані, коли перестають учитися. Непереривність процесу навчання вартує більше, ніж ваші оцінки в школі.

Будьте приязні. Із віком лишається все менше людей, із якими вас не можна пов'язати за теорією рукостискань. Той, хто сьогодні нічого для вас не означає, завтра може виявитися вкрай потрібним. Не спалюйте мостів, будуйте їх, щоби вони стояли довіку.

Слухайте. Слухайте більше, ніж говорите. Хороший співрозмовник – це той, хто вміє вислухати людину.

Щоби бути лідером, треба мати послідовників. Лідерство не триває довго, якщо за вами не стоять люди, котрі прагнуть одного дня стати такими, як ви. Робіть так, щоби людям хотілося з вами працювати, щоби вони знали, що ви здатні зробити їх кращими.

Будьте чесні та щирі. Якщо люди підуть з вами в розвідку, чи буде в них віра, що ви їх захистите та допоможете? Подбайте, щоби вона була. Завжди дотримуйтеся свого слова.

І насамкінець видання наводить мудрість, якою торік поділився один із найзаможніших та найуспішніших інвесторів світу, мільярдер Воррен Баффет.

Успіх – це мати те, що хочеш, і хотіти те, що маєш. Успіх – це щоби люди, яких ти любиш, любили тебе.

Реклама:

Головне сьогодні