Обережно: в Україні діють псевдо-волонтери

— 19 лютого 2015, 14:23

Під прикриттям реальних історій про хворих дітей, користуючись сьогоднішньою ситуацією в Україні та називаючи себе волонтерами, вони витрачають зібрані кошти на особисті речі. Основною проблемою такого явища є втрата довіри людей до справжніх волонтерів.

"Боротьба з такими "п’явками" є важливою для суспільства", – наголосив під час прес-конференції координатор проекту "Народний Тил" Георгій Тука.

Він також розповів, що вже стали загальновідомими імена таких псевдо-волонтерів. Зокрема - це Віра Бронежелет, Костя Іванов, "Українські яструби".

Кожен з них не просто краде, а має свою технологію. Існують цілі організації таких "стратегів". Для того, щоб провести збір грошей вони реєструються як благодійний фонд, створюють сторінки в соціальних мережах, де розміщують неправдиві дані, розраховуючи на неуважних людей, які не будуть нічого перевіряти.

Такі "збирачі" частіше всього одягають фіолетові желети, ходять з одними і тими ж скриньками, змінюючи тільки таблички "Допомога майдану", "Допомога онкохворим дітям", "Допомога АТО", "Допомога пораненим" та ін.

"Щоб вберегтись від обману, громадяни повинні вимагати від волонтерів: фіксацію надходжень коштів, фіксацію розтрат, акти прийому-передачі", - розповів координатор проекту "Повернись живим" Віталій Дейнега.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні