Тест

Кремль планує витратити на перевиховання молоді 2 млрд рублів

Їх планують витратити, зокрема, на прищеплення поваги до президента і запобігання "кольорових революцій".

Росмолоді установив, що патріотизму в РФ не стало більше, а зовнішньополітична ситуація вимагає більшої консолідації, передаєРБК.

Як ідеться у програмі, рівень патріотичної свідомості росіян низький через "девальвації найважливіших соціальних цінностей", а також "ігнорування з боку окремих країн національних інтересів Росії".

Автори програми вказують, що вона дозволить запобігти "кольоровим" революціям, зміцнить національну безпеку і сформує російську громадянську ідентичність у всіх народів Росії.

Серед основних завдань держпрограми - "прищеплення громадянам почуття гордості, глибокої поваги до вищих інститутів державності, насамперед президенту".

Серед основних заходів, програма пропонує сформувати у молоді "моральну і психологічну готовність до захисту Вітчизни, вірність конституційному і військовому обов'язку в умовах мирного і воєнного часу".

На 2016-2020 роки держпрограма буде коштувати 1,946 млрд руб, З них 1,768 млрд - з федерального бюджету, 178 млн рублів - за рахунок коштів позабюджетних джерел, говориться в документі.