Тест

Волонтери міняють екзотичну валюту та витрачають кошти на аптечки для АТО. Фото

За словами одного із засновників організації Петра Вишиванця, кожен, хто повертається із відпочинку, має якісь дрібні іноземні купюри. "Ми збираємо їх, обмінюємо. А на отримані кошти закуповуємо аптечки для наших бійців з АТО. Менше, ніж за 2 тижні отримано і використано - 38785 грн.", - розповів волонтер кореспондентові "Української правди. Життя".

"Цією ініціативою ми займаємося вдвох з Yuri Giraffe. Нині в нас йде третя партія купюр. Перші дві партії ми обміняли та маємо 25 тисяч гривень, які успішно пущені на тактичну медицину. Зокрема, ми займаємося тактичними аптечками для бійців", - каже Петро.

За його словами, з серпня було передано на фронт більш ніж 6 тис. аптечок. Волонтери переважно самі завозять та віддають в руки бійцям.

Він розповідає, що їм передають найрізноманітніші гроші: японські, китайські, південноамериканські, єгипетські тощо. "Є спеціальні люди, нумізмати, які приймають такі купюри", - каже він.

"Ця ініціатива не є новою, але якщо брати фронтову тему, то тут ми перші. Наші плани продовжувати збирати такі гроші. Якщо все це зібрати докупи, то може вийти гарна сума, яку можна буде використати для допомоги бійцям АТО", - додає волонтер.

За словами ініціатора акції, гроші надсилають з різних частин України.

Передати кошти можна прямо у офіс волонтерам на вулицю Жилянську, 68. Отримувач "Мандрівний Народний тил". Або надіслати Новою поштою на київське відділення номер 5. Отримувач: Серафимович Ігор, тел. (067) 888 30 00.

"Українська правда. Життя"