Росіяни, що мешкають в Австралії, збирають гроші для української армії

— 12 березня 2015, 11:21

У Сіднеї діє благочинний фонд "Smiling Сhild International Incorporated", для якого роблять внески представники і української, і російської діаспор, пише Радіо Свобода.

Їм вдалося зібрати українським воякам десятки тисяч доларів. Кошти надсилають в Україну, де місцеві волонтери витрачають їх на конкретні цілі.

Громадську організацію "Smiling Сhild International Incorporated" росіянка Оксана Крісс разом із друзями заснувала в Австралії ще 2012 року. Тоді це робили для допомоги сиротам з України та Росії. Однак через бюрократичні перешкоди та різні закони із усиновлення, це так і залишилося нереалізованою метою, говорить жінка.

Коли ж проти України розпочали бойові дії, засновники вирішили переорієнтувати організацію на фонд допомоги Україні. Активну діяльність "Smiling Сhild International Incorporated" розпочав наприкінці серпня минулого року, після дня Незалежності України, саме під час активізації агресії на Донбасі.

Серед двадцяти членів фонду – українці та росіяни, які проживають в Австралії та щомісяця перераховують гроші на єдиний рахунок.

Перший проект, який фінансував австралійський фонд допомоги – виготовлення та встановлення захисних екранів на БТР-и. Також благодійники долучилися до проекту "Народна тачанка" – бронюванню легкових машин підвищеної прохідності. Один такий позашляховик із символічними кенгуру – емблемою фонду – їздив у Донецькому аеропорту, а другий – в Дебальцеве.

Крім того, австралійські "донори" переказували кошти для виготовлення голосового шифратора, сканера радіочастот, на закупівлю тепловізорів, а також на проекти "Перший народний танк" та "Зігрій теплом солдата". В останньому за їхній кошт виготовили двадцять пічок-буржуйок.

Засновниця наголошує, що фонд допомоги Україні "Smiling Сhild International Incorporated" не займається комерційною діяльністю. А всі зібрані кошти відправляє в Україну на конкретні цілі, про що регулярно звітує на сторінці у Фейсбук.

Наразі австралійські благодійники працюють над тим, щоб розпочати фандрайзинг не лише всередині фонду, а й серед місцевих жителів. Австралійці ж, каже Оксана Крісс, знають, що відбувається в Україні. По телевізору їм показують та розказують, що на сході України воюють проросійські сепаратисти, та хто насправді міг збити малайзійський боїнг у липні минулого року на окупованій частині Донбасу.

Реклама:

Головне сьогодні