Українські підприємці запускають фонд для стартапів, що допоможуть військовим

— 13 березня 2015, 17:38

Фонд підтримуватиме проекти, що спеціалізуються на dual-use technology - технологіях подвійного призначення, які можуть бути використані при створенні як озброєння і військової техніки, так і продукції цивільного призначення, пише AIN.ua.

Галузі розробки, на яких фокусується увага: електроніка і мікроелектроніка, нанотехнології, нові матеріали і в цілому ІКТ.

Фонд зареєстрований в українській юрисдикції. Мета - підтримка українських військових у зоні АТО, а також інновацій, які допоможуть розвитку економіки. Розмір фонду поки не розголошується, але відомо, що стартапам буде пропонуватися від 50 000 грн до мільйона грн (залежно від стану проекту і команди).

Окрім грошей стартапи зможуть розраховувати на робочі місця в київському офісі KM Core і в приміщеннях інших учасників СКВТ (Мережевого кластера високих технологій), допомога у запуску прототипів і т.д. KPI для кожної команди буде встановлюватися індивідуально. Проекти, зацікавлені в участі, поки можуть зв'язуватися з директором фонду за адресою kenigshtein at gmail.com (сайт фонду поки що в розробці).

За перший рік роботи фонду планується видати близько 15-18 грантів. Будуть розглядатися як комерційні, так і некомерційні проекти (створені на основі волонтерських рухів, наприклад). Після того, як jбрані команди отримають грант і пройдуть процес по створенню MVP, фонд буде розглядати можливість додаткових інвестицій в проект.

Реклама:

Головне сьогодні