Іспанські вчені повідомили про те, що знайшли могилу Сервантеса

— 17 березня 2015, 12:42

Це сталося майже через 400 років після смерті автора, пише Бі-бі-сі.

Вчені вважають, що вони знайшли кістки Сервантеса і, що він був похований разом із дружиною у Мадридському монастирі Тринітарійського ордену.

Кістки сильно пошкоджені, тож встановити чи справді вони належали іспанському авторові, буде важко.

Автор "Дон Кіхота" був похований у 1616-ому році. Коли розпочалися роботи із відновлення церкви, його останки були перенесені до нової будівлі у 17-ому сторіччі і були втрачені.

Команда з 30-ти дослідників використовувала інфрачервоні камери, 3D-сканери і георадар, щоб точно визначити місце поховання, в забутому склепі під будівлею.

У січні археологи знайшли кришку труни з ініціалами "MC".

"Останки погано збереглися і не дозволяють нам зробити індивідуальну ідентифікацію Мігеля де Сервантеса", - сказав судмедексперт Альмудена Гарсія Рубіо.

"Але ми впевнені, що історичні джерела вказують на те, що це поховання Мігеля де Сервантеса та інших людей, похованих разом з ним те", - додає він.

Міґель де Сервантес Сааведра - іспанський новеліст, драматург і поет, класик світової літератури ("Галатея", "Дон Кіхот". Повсюдно відомий, передусім, написанням твору "Дон Кіхот", який багато критиків називають першим сучасним романом та одним із найкращих творів світу.

Реклама:

Головне сьогодні