Українці Бельгії зібрали кошти для дитячого будинку, де є діти з зони АТО. Фото

— 30 березня 2015, 11:18

До школи-інтернату в Котовську Одеської області вже перевели 40 дітей із Луганської області, ще 100 дітей-сиріт із Донецької та Луганської області туди планують перевезти у травні, повідомляє Радіо Свобода.

Представник української громади Антверпена Ігор Матичак розповів, що такі заходи українці стараються організовувати під конкретні благодійні проекти.

"Ідеї таких заходів виникають спонтанно, ніхто не займається їхнім пошуком спеціально. Самі приходять. На жаль, людей, які підтримують такі акції, не так багато. Але є люди, які це роблять. Ми знайшли, куди ці гроші відправити, кому вони потрібні в цей момент. Важливо мати конкретний проект, під який збиратимуться гроші", – сказав Ігор Матичак.

На ярмарку можна було придбати сувеніри, прикраси ручної роботи, футболки з української символікою. Сувеніри в Україні закупила місія України при НАТО.

На продаж були виставлені ікони українсько-бельгійської художниці Надії Сеничак. Її сестра Оксана розповіла, що всі гроші з продажу ікон будуть передані сиротинцю.

"Завдяки цьому ярмарку сподіваємося зібрати близько 400 євро. До нас заходили й кілька бельгійців. Хай і не багато, хай їх буде чоловік 10, але ці люди щось дізнаються про Україну. Це також така підтримка України. Ми це будемо робити далі: на Різдво, на Великдень", – сказала Оксана Сеничак.

Бельгійка Крістін прийшла на ярмарку разом з українською подругою. "Про Україну я знаю, що вона зараз у дуже складному становищі, серйозні економічні проблеми. У мене є гарні українські друзі, від них і дізнаюсь про проблеми країни. Я прийшла сюди купити українські писанки, щоб таким чином допомогти дітям-сиротам", – каже Крістін.

Котовська школа-інтернат потребує коштів на проведення ремонту даху, туалетів, 50 вікон. Інтернатові також потрібне фінансування для закупівлі 100 комплектів одягу, взуття й постільної білизни для дітей, які приїдуть туди з Донецької та Луганської областей.

Українська громада Антверпена також зібрала великодні подарунки для українських військових. Найближчими днями їх відправлять до України.

Реклама:

Головне сьогодні