В Росії хочуть запровадити цензурування театральних репертуарів

— 30 березня 2015, 13:46

Це випливає із заяви заступника глави адміністрації президента РФ Магомедсалама Магомедова, передають РИА Новости.

Він заявив, що репертуар державних театрів перед показом потрібно переглядати, аби уникнути ситуації з постановкою опери "Тангейзер" в Новосибірську.

Ситуація навколо новосибірської постановки опери "Тангейзер" викликала в РФ резонанс після того, як митрополит Новосибірський і Бердський Тихон заявив, що в опері не за призначенням використовується церковна символіка, що обурює віруючих.

"Я сьогодні розмовляв з міністерством культури. Напевно, треба на якомусь етапі дивитися репертуар, особливо державних театрів", - сказав Магомедов.

Він вважає, що прийняте Мінкультом РФ рішення про звільнення директора новосибірського театру Бориса Мездріча правильне. "Треба буде і далі простежувати, щоб на майданчиках важливих і загальноросійських були твори, які спрямовані на згуртування наших людей, на єдність народів країни, а не ті, які розколюють суспільство", - сказав заступник голови адміністрації Путіна.

Прокуратура порушила адміністративні справи у зв'язку з "оскверненням предметів релігійного шанування" відносно режисера-постановника опери "Тангейзер" Тимофія Кулябин і директора Новосибірського державного оперного театру Бориса Мездріча, який допустив оперу до показу.

Однак суд припинив адміністративні справи у зв'язку з відсутністю складу злочину. Прокуратура оскаржила це рішення.

У неділю стало відомо, що Мездріча звільнили з поста директора Новосибірського державного оперного театру, а на його місце призначено Володимира Кехмана, директора Михайлівського театру в Петербурзі.

Реклама:

Головне сьогодні