Відтепер вузи самі визначатимуть дизайн атестатів і де їх друкувати

— 15 квітня 2015, 22:41

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міносвіти у середу.

Як зазначається, Кабмін затвердив порядок виготовлення документів про вищу освіту у 2015 році (постанова "Про документи про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка" від 31 березня 2015 року № 193).

Відтак, затверджено перелік інформації, яка повинна міститися в документах про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка.

Згідно з новими правилами, Міністерство освіти і науки затверджує форму документа (зміст викладу відповідної інформації) та взаємодію вищих навчальних закладів з Єдиною державною електронною базою з питань освіти у процесі формування реєстраційного номеру документа про вищу освіту (наукові ступені) в зазначеній базі.

Але тепер всі питання, пов’язані із визначенням технічного опису бланків документів про вищу освіту (наукові ступені), їх дизайну, способу та місця виготовлення, визначаються вищими навчальними закладами самостійно.

Крім того, встановлено граничну вартість виготовлення документів про вищу освіту державного зразка у розмірі двох неоподаткованих мінімумів доходів громадян – 34 гривні (у 2014 році ця сума становила 79 гривень).

Таким чином, питання виготовлення документів про вищу освіту (наукові ступені) децентралізовано.

Як відомо, раніше дипломи про вищу освіту виготовлялись однією компанією - ПрАТ "Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій".

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні