96-літнього Бориса Патона переобрали президентом Академії Наук


— 17 квітня 2015, 11:26

Про це йдеться у повідомленні НАНУ.

"Загальними зборами усіх чотирнадцяти відділень Академії кандидатом на посаду президента НАН України було висунуто академіка Бориса Євгеновича Патона"., - зазначається у повідомленні.

Згідно зі Статутом НАНУ президент обирається Загальними зборами Академії Наук з числа дійсних членів НАН України таємним голосуванням простою більшістю голосів дійсних членів та членів- кореспондентів НАН України.

На підставі таємного голосування президентом Національної академії наук України було обрано академіка Бориса Євгеновича Патона.

Борис Патон народився 27 листопада 1918 року. Відомий український науковець у галузі зварювальних процесів, металургії і технології металів, доктор технічних наук (1952); Президент АН України (з1962). Автор понад 1000 публікацій, зокрема 20 монографій; понад 400 винаходів.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Квіт в інтерв'ю "Українській правді. Життя" завляв про необхідність реформувати НАН України.

"Нею (Академією наук - ред.) керує Борис Патон, який народився у 1918 році, коли академія була створена. Патон – видатна, можливо, в чомусь геніальна людина, великий організатор, людина, яка в науці зробила дуже багато. На жаль, він займає тотально консервативну позицію. У роки незалежності вона була корисна. Значною мірою це його персональна заслуга, що у 90-ті роки нашу Національну академію наук не було просто розбазарено, розібрано на землю і нерухомість – і в цих би академічних інститутах зараз були б не науковці, а продавали секонд-хенд", - сказав Квіт.

"Але далі цей консерватизм, тобто бажання нічого не змінювати, відмова від серйозних реформ справді загрожує системі організації вітчизняних наукових досліджень саморозпадом", - додав Сергій Квіт.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні