Тест

Власник кримських зоопарків готовий переїхати до України "через переділ власності в Криму"

Про це інформує Крим.Реалії.

Як приклад він навів ситуацію навколо своїх об'єктів, які, за його словами, піддаються тиску з боку влади. Останній випадок, за інформацією Зубкова, стався напередодні, коли він отримав припис з управління архітектури Ялти про необхідність зносу двох автопарковок перед зоопарком "Казка".

За словами підприємця, це треба буде зробити "за власний рахунок або це буде зроблено за мій рахунок примусово". "Ці парковки були побудовані з величезними зусиллями, в них були вкладені мільйони гривень. Це йде врозріз з тією політикою, про яку говорив президент Росії, про те, що потрібно створювати умови для приватних інвестицій. На жаль, місцева влада все робить навпаки і усувають сьогодні тих, хто вважає інакше. Просто йде переділ бізнесу", - сказав Зубков.

Він також каже, що сьогодні в Криму також конфіскують майно підприємця з Одеси Андрія Кисловського. За словами Зубкова, йдеться про три дельфінарія в Алушті, Судаку і Феодосії, власником яких є одеський бізнесмен. "Питання стоїть про конфіскацію дельфінів, які належать йому на правах приватної власності і які він купив в Японії", - зазначив власник зоопарків.

На питання, чи готовий він знести паркування або спробує оскаржити рішення управління архітектури Ялти, Зубков відповів: "Воювати з владою марно, якщо вони вирішили знести, вони знесуть. Я їм хочу запропонувати відразу знести повністю ялтинський зоопарк "Казка" і парк левів "Тайган". Чого розмінюватися на дрібниці? Очевидно, таке завдання їм ставлять їх боси, які управляють цим процесом".

Про зазначені проблеми Олег Зубков, як зізнався він сам, збирався повідомити президенту Росії під час "прямої лінії" 16 квітня, проте не зміг звернутися до Володимира Путіна. Як відомо, Зубков і ще кілька кримських підприємців мали можливість поставити запитання Путіну під час включення з міжнародного дитячого центру "Артек".

"Я хотів сказати президенту, що за час, коли Крим був українським, я побудував два об'єкти - ялтинський зоопарк "Казка" і парк левів "Тайган". Сьогодні розвиток моїх об'єктів неможливий. Я готовий побудувати мінімум 4-5 парків, які були схвалені урядом України. Але сьогодні мені не тільки не дозволяють розвиватися, а й загрожують існуванню діючих об'єктів", - обурився Зубков.

Нагадаємо, Россільгоспнагляд 9 квітня заявив, що виявив у кримському парку левів "Тайган" незаконно ввезених тварин, які можуть бути носіями небезпечних хвороб. За даними відомства, на територію Кримського півострова через кримську митницю в обхід державного ветеринарного нагляду на пропускному пункті "Армянськ" була ввезена "велика партія екзотичних тварин, які являють собою загрозу епізоотичної ситуації Криму, а також життю і здоров'ю людей".

Зубков зазначені звинувачення спростував на прес-конференції, продемонструвавши документи, що підтверджують його правоту.