Американський дім у Києві проведе безкоштовні дискусії, лекції та воркшопи

— 22 квітня 2015, 12:38

Його робота розпочнеться освітньою презентацією про роль музеїв у наближенні соціальної справедливості.

Мешканці столиці братимуть участь у дискусії про те, як вижити музичному бізнесу за сучасних умов. Американський дім планує інформувати усіх охочих, як вступити до коледжу чи університету в США, повідомляє Радіо Свобода.

На першому поверсі, у кімнаті для картинної галереї, розмістилась експозиція українсько-американського митця Якова Гніздовського.

Окрім того, Американський дім працюватиме і як простір для роботи та генерації ідей – відвідувачам пропонують ноутбуки, інтерактивні дошки, вільний інтернет. Є також велика зала з екраном, тут проводитимуть освітні лекції та воркшопи.

Над дизайном приміщень також працювала "Ізоляція" – платформа культурних ініціатив, митці якої були змушені свого часу тікати з Донецька через вандалізм бойовиків.

За словами директора Американського дому Крісті Енн Гофланд, центр хоче прислухатись до того, що цікаво і потрібно українцям.

"Ми плануємо цілу низку різних подій. Працюємо над тим, щоб зробити технічно сучасний простір, дружній до усіх", – каже вона.

Американській дім працюватиме безкоштовно. Приходити можуть усі бажаючі, попередньо обравши у розкладі цікавий захід. Платних мовних курсів не планується: замість цього, киян запрошують на тематичні зустрічі з носіями мови – спілкуючись про бізнес, мистецтво та життя мову вчити цікавіше.

Із собою треба мати документ, що засвідчує особу.

За словам посла США в Україні, спілкування у такому невимушеному вільному просторі налагодить спілкування не лише між українцями та американцями, але і всередині власне українського суспільства. Наступні роки, коли технічні можливості Американського дому розширяться, він обіцяє залучати українців із інших частин України – об’єднувати людей через комунікацію.

Реклама:

Головне сьогодні