Мер міста поблизу Чорнобиля: ситуація через пожежі спокійна, на вулицях гуляють діти

— 29 квітня 2015, 14:41

"Ситуація абсолютно нормальна, пожежі в поліському районі трапляються щороку", - говорить Фомічев.

Технічний директор Чорнобильської АЕС, повідомив, що пожежу локалізовано, ситуація знаходиться під контролем. Важливим показником є реакція працівників ЧАЕС.

"Працівники станції у випадку небезпеки одразу попереджають свої сім'ї і, якщо трапилось щось не так, ми в Славутичі відчуваємо це перші. Сьогодні ніякої паніки в Славутичі немає, всі працюють живуть, діти гуляють. Це все створено абсолютно штучно", - зауважує Юрій Фомічев.

Місто Славутич, знаходиться на відстані 46 км від Чорнобиля. У ньому живуть переважно переселенці після Чорнобильської катастрофи, зокрема, персонал, що обслуговує Чорнобильську АЕС.

Глава ДСНС Зорян Шкіряк теж заспокоював - радіаційний фон у нормі.

"Я прошу мешканців столиці і всіх решту громадян припинити реагувати на розповсюдження панічних та істеричних повідомлень, зокрема у соцмережах. Вони не відповідають дійсності. Ситуація 100-відсотково контрольована", - заявив керівник ДСНС.

У четвер, 30 квітня, о 20:00, у Кіноконцертному комплексі міста Славутич, відбудеться відкриття Другого міжнародного фестивалю кіно та урбаністики "86".

Як відомо, лісова пожежа виникла о 12:45 у вівторок, 28 квітня, на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" у зоні відчуження у районі сіл Буряківка, Рудня-Іллінецька, Глинка, Лубянка Іванківського району Київщини на площі близько 320 га.

Станом на 6 годину 29 квітня фронт пожежі оточено і зупинено,повідомили в ДНС. Там запевнили, що ситуація контрольована. Гасіння осередків загорання триває.

Реклама:

Головне сьогодні