"Ізоляція" дослідить архітектуру Маріуполя за допомогою західних спеціалістів

— 3 квітня 2015, 17:37

Об'єктом річної програми досліджень в 2015 році обрана Східна Україна, точніше - місто Маріуполь і ряд міст, що межують з Росією та міст в межах зони бойових дій.

Завдання проекту - підняти суспільну самосвідомість за допомогою фізичної та дигитальної інтервенції в міста, постраждалих від нинішньої війни, йдеться у повідомленні організаторів.

Практична частина резидентської програми передбачає колективну роботу: протягом восьми тижнів будуть проводитися щоденні дослідні поїздки, огляди, лекції, семінари та інші події. Зібрані дані виявлять і визначать формат пропозицій для підсумкового проекту, який буде представлений у вигляді мобільної виставки, що знаменує завершення програми.

При цьому, протягом наступного року учасники зможуть імплементувати свої проекти в якості складових більш масштабного аналізу виставки за результатами творчого процесу.

Мета програми - встановлення співробітництва між локальними та закордонними експертами за допомогою воркшопів, засідань журі, лекцій і заходів, залучення партнерів з місцевих і міжнародних організацій та університетів для підтримки наукової бази проекту.

Відкритий конкурс буде анонсований незабаром.

Ізоляція - це платформа культурних ініціатив. Це мультидисциплінарний культурний проект, відкритий для всіх видів творчої експресії.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні