Тест

Україна виявилася однією з найбільш гомофобних країн Європи - дослідження

Про це йдеться у щорічній доповіді міжнародної Європейської ЛГБТ-організації, яка захищає права людей нетрадиційної сексуальної орієнтації.

У доповіді аналізували дані про події, що відбулися протягом року на національних, регіональних та міжнародному рівні із вищезазначеними групами людей, а також документи про тенденції і прогрес у галузі прав людей ЛГБТ.

В асоціації зазначають, що проводять цей аналіз не з метою звинуватити ту чи іншу країну, а для того, аби стати інструментом для обміну сучасною практикою і послужити запрошенням до співпраці між урядами і громадянським суспільством ЛГБТ.

У звіті проаналізовані всі європейські країни та кілька мусульманських, наприклад Азербайджан.

Про Україну також йдеться: "Криза 2013-2014 призвела до збільшення геополітичної напруженості. Конфлікт зачіпає і ЛГБТ-людей. Хоча, за іронією долі, заворушення призвели до зменшення спроб законодавчо обмежити права цих людей. Через вплив Росії, так звані "ДНР" та "ЛНР" і Крим тепер мають додаткові обмеження прав ЛГБТ", - йдется у доповіді про Україну.

Рейтинг грунтуєтся на 48 критеріях, серед яких: правовий захист від дискримінації, заходи по боротьбі зі злочинами на ґрунті ненависті, визнання прав трансгендерних і інтерсексуальних людей, рівноправність в сімейному законодавстві, включаючи одностатеві шлюби і батьківські права пар геїв і лесбійок.

У загальному рейтингу, Україна посідає 46-те місце. Поруч розташувалися Білорусь (42) та Росія (48). На останньому місці - Азербайджан (49). Перша сходинка - Великобританія, за нею Бельгія та Мальта.