У столиці відкрився паб "Каратєль". Фото

— 19 травня 2015, 16:41

Новий заклад з'явилося на вул. Тургенєвській, 25 у Києві, повідомляє Hubs.

Ігор до початку Майдану-2013 працював в ресторанному бізнесі. Обіймав посади керуючого закладами, потім відкрив свій нічний клуб. З початком протестів заклад довелося закрити.

Коли на Сході країни почалися військові дії, Ігор записався в добровольчий батальйон "Шахтарськ" (зараз перейменований в "Торнадо"). Звільняв Мар'їнку, Докучаєвськ, Красногорівку, був поранений під Іловайськом. Під час реабілітації у Ігоря і народилася думка відкрити в Києві паб для учасників зони АТО, яким іноді складно потрапити в інші київські заклади у звичному їм камуфляжі.

Фото сайту Hubs

Цією ідеєю він поділився з айтішником Євгеном, який до цього ніколи не працював в ресторанному бізнесі. В паб Євген інвестував спільно зі своїми друзями з IT-галузі.

"Мені сподобалася ідея", - говорить він. Зараз більшу частину вільного часу він проводить тут. Каже, що хоче особисто брати участь у становленні закладу.

Грошей, за його словами, у відкриття "Карателя" вклали небагато. Підприємцям вдалося непогано заощадити. Вони орендували приміщення, в якому раніше розташовувалося заклад французької кухні "Клод Моне". Тому вкладати гроші в ремонт не довелося: партнери лише змінили антураж, розклеївши стіни плакатами з карикатурами на диктаторів - від Гітлера до Путіна, створили куточок "для парковки раба" (у кожного поважаючого себе українця їх, як відомо, два) з батогом і наручниками, повісили українські прапори.

Від старого ресторану залишився і шеф-кухар - француз месьє Андре, володар двох зірок Michelin. Він зміг змінити меню за вимогами нових власників. Але деякі нотки французької кухні все ж залишилися. Наприклад, в "Карателі" можна покуштувати жаб'ячі лапки.

Перша страва, які ми придумали - це "Смажені снігурі" (насправді смажені перепели), розповідають засновники. Велика частина назв страв, як і оформлення меню - це данина "новинам" російських телеканалів.

"Якщо LifeNews каже, що українці моляться на Степана Бандеру, значить - це правда. Тому ми встановили ікону Бандери", - Васильєв зі сміхом показує в куток зали.

Меню вдалося надрукувати не відразу: деякі друкарні, побачивши назви страв, відмовлялися, інші - завищували ціни. На його сторінках місце знайшлося всім: Віктору Пшонці у вбранні Цезаря, Дмитру Кисельову і його радіоактивного попелу, колорадським жукам, прокурору Криму Наталії "Няш-мяш" Поклонський і навіть переможцю Євробачення Кончиті Вурст.

Відразу після відкриття найпильнішу увагу "карателів" приділили російські ЗМІ, з яких про паб дізналися й українські відвідувачі. "Ми плануємо розвивати паб: відкрити караоке, проводити концерти, а також створити музей з предметів із зони АТО", - розповідає Ігор. Євген сподівається, що заклад почне приносити прибуток через кілька місяців, а через рік він зможе повернути вкладені інвестиції.

Реклама:

Головне сьогодні