У Криму наполягають на проведенні екологічної експертизи будівництва Керченського мосту

— 20 травня 2015, 16:56

"Екологічна експертиза допоможе забезпечити максимальну екологічну безпеку, виключити і мінімізувати екологічні ризики", – написали у своєму зверненні представники Кримської республіканської асоціації "Екологія і Світ" та вчені Кримської Академії Наук.

Про це повідомляють Крим.Реалії.

В організації зазначають, що рекомендації екологів допоможуть зняти можливі ризики, наприклад, для міграції риб і водоплавних.

"Дуже важливо також передбачити серйозні заходи в плані надійності конструкцій, оскільки геологічна будова дна досить складна", – наголошують екологи.

У зв'язку з цим екологічна громадськість розраховує на публічні обговорення даного проекту.

"Необхідно дотримати всі екологічні вимоги і норми, щоб не довелося потім шкодувати про наслідки", – сказав голова КРА "Екологія і Світ" Віктор Тарасенко.

За інформацією екологів, громадські слухання повинні відбутися в Керчі 25 травня.

Про необхідність побудувати переправу через Керченську протоку президент Росії Володимир Путін заявив 19 березня 2014 року, відразу ж після анексії Криму.

Розпорядження про призначення генпідрядником мосту "Стройгазмонтажа" Аркадія Ротенберга прем'єр-міністр Дмитро Медведєв підписав 30 січня. Цим же розпорядженням гранична вартість проекту визначена в 228,3 млрд руб.

Реклама:

Головне сьогодні