Блискучі ідеї – звідки вони до нас приходять? З'ясовують спікери TED

— 21 травня 2015, 15:01

Хто він такий, наш внутрішній геній, де ховається креативність, та навіщо ідеї займаються сексом – цьому присвячені 8 цікавих промов, зібраних на сайті TED.

Звідки беруться гарні ідеї?

Люди часто приписують вдалі ідеї своєму власному моментові "Еврика!", але письменник Стівен Джонсон розказує іншу історію. Його захоплююча подорож веде нас від мереж лондонських кав’ярень до неквапного визрівання здогадки Чарльза Дарвіна та до сьогоднішньої високошвидкісної інформаційної мережі.

Ваш невловимий творчий геній

Авторка бестселера "Їж, молися, люби" Елізабет Гілберт розмірковує над неможливими речами, яких ми очікуємо від митців та геніїв. У своєму блискучому, іронічному виступі вона доносить до глядача свою думку: геній є в кожному з нас.

Як розпочати рух

Використовуючи неочікуваний відеоролик, музикант та підприємець Дерек Сіверс пояснює, із чого насправді починаються рухи. (Підказка: для цього потрібні двоє)

Як поширити свою ідею

У що в світі так багато можливостей та так мало часу, що нашим очевидним вибором стає ігнорування звичайних речей. Гуру маркетинга, автор ділових книжок Сет Годін говорить про те, що коли йдеться про завоювання уваги, погані чи химерні ідеї виявляються успішнішими за нудні.

Де ховається креативність?

Письменниця Емі Тан на власному прикладі розповідає, що таке творчий процес.

Коли ідеї займаються сексом

Журналіст, популяризатор науки та бізнесмен Метт Рідлі вважає, що двигун прогресу – це зустрічі та парування людських ідей, які породжують нові ідеї. На його думку, неважливо, наскільки розумною є та чи інша людина, важливий колективний інтелект.

Прийміть ремікс

Кінематографіст Кірбі Фергюсон стверджує: ніщо не є оригінальним, усе є реміксом. Від Боба Ділана до Стіва Джобса, усі визнані творці позичали, крали та перероблювали.

Чотири уроки про творчість

Радіоведуча Джулі Берстайн заробляє собі на хліб спілкуванням із творчими людьми. Вона дає поради, як творити, незважаючи на випробування, сумніви та поразки.

Відео з сайту TED

Реклама:

Головне сьогодні