Фестиваль "PRO місто": лекції від урбаністів, велотріал, концерт та кіно просто неба

— 21 травня 2015, 14:02

Про це повідомляє прес-служба Департаменту містобудування та архітектури Києва.

Відзначається, що до Києва завітають мер Варшави Ганна Гронкевич-Вальц (Польща), директор Відділу охорони пам’яток міста Кракова Єжи Збігень (Польща), а також відомі урбаністи Брент Раян (США) та Катаріна Георге (Німеччина).

Лектори розповідатимуть про проблеми і їх вирішення, які є актуальними для сучасного Києва.

31 травня відкриту лекцію прочитає Президент Грузії (2003-2007, 2008-20013) Міхеїл Саакашвілі.

Також упродовж фестивалю в центрі "АККО Інтернешнл" триватимевиставка міських проектів та відбуватимуться презентації громадських активістів.

Своїм досвідом з учасниками та гостями фестивалю поділять активісти, які вже мають відчутні результати – Євгенія Кулеба, Арсеній Фінберг, Дмитро Федоренко, Оксана Тюпа, Олександр Можаєв, Анастасія Загороднюк, Григорій Мельничук та багато інших.

Загалом у фестивалю візьмуть участь близько 80 громадських організацій, міських спільнот, дружніх фестивалів та арт-ініціатив.

Проекти міського розвитку презентуватимуть й департаменти Київської адміністрації.

Презентації завершаться сесією питань та відповідей, де всі охочі зможуть уточнити плани влади та поділитися власними думками з цього приводу.

Також свої проекти презентуватимуть десять фіналістів відкритого конкурсу на кращий міський стартап-2015 "Best Urban Social Startup". За результатами цих презентацій журі визначить переможця.

Крім презентацій, в рамках фестивалю проходитимуть панельні дискусії "Право на місто" та "PRO культуру в місті/PRO місто в культурі". В останній візьмуть участь Влад Троїцький, Слава Фролова, Лілія Млінарич та інші відомі українські митці і музиканти.

Також у парку працюватиме унікальний сферичний лекторій ATMASFERA 360 з сучасною проекційною апаратурою. Крім лекцій та презентацій, "у куполі" щовечора відбуватимуться кінопокази.

У самому парку проходитимуть незвичні майстер-класи з виготовлення килимів на ткацькому станку, надання упаковкам другого життя тощо.

Спеціальні майстер-класи та рольові ігри передбачені й для дітей.

У відпочинковій зоні працюватиме велошкола, відбуватимуться арт-перформанси та проходитимуть воркшопи. На всій території фестивалю також проходитиме квест.

У спортивній зоні можна буде подивитися показові виступи з велотріалу, велопола та стрибків на батуті, а також спробувати власні сили у цих видах спорту під керівництвом досвідчених інструкторів.

Тих же, хто не почувається екстрималом, запросять до гри у настільний теніс, настільний футбол і фрісбі. Або запропонують просто покататися на роликах.

29 та 31 травня фестивальні дні завершуватимуться концертом просто неба.

Фестиваль проходитиме 29-31 травня у столичному паку імені Пушкіна та центрі "АККО Інтернешнл".

Детальну програму заходів читайте на сайті.

Реклама:

Головне сьогодні