Інститут Амосова отримав унікально обладнаний кардіомобіль. Фото

— 22 травня 2015, 17:11

Такий кардіомобіль є єдиним спеціалізованим засобом такого рівня оснащення для транспортування дітей, у тому числі новонароджених, не лише у цьому інституті, але й в Україні загалом, каже головний лікар Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова Сергій Сіромаха.

За його словами, автомобіль укомплектовано сучасним реанімаційним інкубатором, призначеним для транспортування новонароджених із високим ступенем ризику з забезпеченням штучної вентиляції легень, недоношених немовлят, із низькою вагою при народженні, та дітей, що перебувають у критичному стані.

Крім того, передбачена сучасна система нагляду за станом хворого, а також спеціальний інкубатор на гідроподушці, що нівелює всі нерівності на дорогах, і, таким чином, створює комфортні умови для маленьких пацієнтів під час транспортування.

"Укомплектування цього унікального автомобіля необхідним обладнанням відбувалося протягом шести місяців у Німеччині", – розповів Сергій Сіромаха. Кошти на його придбання надані благодійниками.

За словами головного лікаря, на сьогодні в Україні існує неймовірна потреба в такому обладнанні, адже належне транспортування і вчасно проведена операція щороку можуть рятувати життя тисячам дітей.

Зокрема, за даними Інституту ім. М.М. Амосова, вроджені вади серця належать до найпоширеніших аномалій і щороку діагностуються приблизно в 4 - 4,5 тис. новонароджених в Україні, з них 1 - 1,5 тис. – критичні.

Близько 40 % дітей з вродженими вадами серця так, на жаль, і не встигають отримати вчасну кардіохірургічну допомогу.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні