"Лялька, схожа на мене": у Великобританії створили колекцію ляльок для дітей із фізичними вадами. Фото

— 28 травня 2015, 11:40

Її ідея полягала у тому, аби створити дитячі ляльки із певними фізичними вадами, аби звернути увагу на відсутність іграшок і ляльок, які представляють дітей та дорослих із обмеженими фізичними можливостями.

Кампанія набрала більше 50 тис. послідовників, повідомили "Українській правді. Життя" організатори "Toy Like Me".

Тут і далі фото з Facebok "Toy like me"

Після цього, акція привернула увагу британського іграшкового девелопера "MakieLab", який відповів на заклик створення спеціальних ляльок та спеціальних аксесуарів, використовуючи 3D принтер.

На відміну від масового виробництва, 3D принтер дозволяє швидко виконувати індивідуальні замовлення клієнтів. Згодом, компанія планує навіть проробляти індивідуальні риси обличчя на замолення батьків.

За словами головного техніка компанії Метью Віггінса, важкий дизайн та виробничий процес означає, що у компанії можуть відповісти на потреби батьків, навідміну від традиційних іграшок. "Ми сподіваємося зробити дітей та їхніх батьків щасливими", - каже він.

Перша партія ляльок уже надходить до магазинів. Процес створення індивідуальної ляльки триває 2 тижні.

Соціальну кампанію заснували мами, які своїми діями закликали британську та світову індустрію "включити інвалідність до іграшкової коробки". Одна із засновниць - глуха журналістка Мелісса Мостин, чия донька пересувається на інвалідному візку. Вона об'єднала свої зусилля із іншою журналісткою та мамою Ребеккою Аткінсон, яка глуха та має дуже слабкий зір, а також із Карен Ньювелл, що має 5-річного сина, який має діагноз "сліпота".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні