Розпочалась добудова нового корпусу "ОХМАТДИТУ" - МОЗ

— 1 червня 2015, 19:00

Це стало можливим після того, як державне підприємство "Укрмедпроектбуд" – замовник будівництва – перейшло під юрисдикцію Міністерства охорони здоров’я України.

Тепер освоєння 500 млн грн, які виділили з державного бюджету цього року, буде під контролем міністра, депутатів та громадськості: для цього МОЗ розробляє поетапний план освоєння, а депутати домагаються початку фінансування вже з червня.

"Якщо держава виконає свої зобов’язання з фінансування, за рік корпус може бути введеним в експлуатацію", - пообіцяла директор "Укрмедпроектбуд" Ірина Коваль.

"Створення в Україні сучасної онкогематології – загальнонаціональна справа, від якої залежать життя сотень маленьких пацієнтів", - заявив Олександр Квіташвілі під час презентації.

Стартут кампанії "300 життів щороку" з добудови нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "ОХМАТДИТ".

Під час заходу громадськість також ознайомилась з результатами благодійного проекту "Носиш Y-футболку – будуєш "ОХМАТДИТ". Зокрема, побачила закінчену покрівлю даху блоку "Д" недобудованого корпусу, де розміститься відділення дитячої радіології.

ВІДЕО ДНЯ

Як відомо, щороку 300 українських дітей отримують діагноз, який потребує пересадки кісткового мозку. Третині з них необхідна трансплантація від нерідного донора.

В Україні такі операції не роблять, а в Європі це коштує від 200 00 до 550 000 євро. За останні три роки на операції з пересадки кісткового мозку українці витратили за кордоном 90 млн євро.

У новому корпусі "ОХМАТДИТ" з’явиться можливість робити трансплантації від нерідного донора. Одна пересадка коштуватиме державі від 150 тис. грн, а батькам обходитиметься безкоштовно.

За матеріалами 300lives.org та прес-служби МОЗ

Реклама:

Головне сьогодні