Військовий у Дніпропетровську організував реабілітаційний центр для бійців АТО. Відео

— 8 червня 2015, 11:14

Колишній боєць батальйону "Кривбас" Сергій Куршаков отримав важке поранення на Сході та особисто зіштовхнувся із проблемою фізичної реабілітації та у необхідності центру переконався на власному досвіді, йдеться в сюжеті ТСН.

"Майже рік проходив реабілітацію і зрозумів, як це важко і це змусило мене подумати про інших. Я попросив людей, які мені допомогали, тих, які можуть це робити, займаються цим професійно", - пояснив Куршаков.

У орендованій кімнаті спортклубу колишній боєць зібрав двох масажистів та фахівця із лікувальної фізкультури. Усі медики працюють на волонтерських засадах. Центр працює вже три тижні. У ньому відновлюють ослаблені м'язи, повертають рухливість пошкодженим кінцівкам, але приймають не тільки поранених.

Клієнтами центру стають також і військові із хворою після носіння бронежилету спинами. Із волонтерським центром, так само доброчинно, співпрацюють стоматологи, психологи та спортивні секції, які безкоштовно приймають не тільки бійців, а й членів їхніх родин.

Листівки із запрошенням скористатися послугами центру адміністратор Ірина розносить по місцевих лікарнях та просто роздає на вулицях. Жінка зізналася, що запросити перших відвідувачів було непросто.

"Перше, що я помітила, вони бояться ходити по одному, вони ходять тільки групами. Коли підходиш до одного - вони з острахом дивляться, а коли їх двоє, вони в компанії, вони відчувають, як і на передовій, підтримку один одного", - пояснила адміністратор.

Наразі до центру бійців заманює вже сарафанне радіо, оскільки військові діляться із побратимами позитивними результатами терапії. Волонтери вже відчувають брак фахівців. Тож запрошують усіх, хто готовий подарувати військовим хоча б кілька годин на тиждень.

Реклама:

Головне сьогодні