Німкеня отримала докторську ступінь у 102 роки

— 10 червня 2015, 13:42

Рапопорт завершила навчання ще в далекому 1937 році, докторську писала про дифтерію - серйозну проблему на той час. Її мати була єврейкою, а тому в епоху Гітлера та його антисемітської політики дівчину не допустили до заключної частини екзамену.

Лише за 80 років Інгеборг написала до Гамубрзького університету листа, в якому просила дати їй можливість отримати наукову ступінь, пише Бі-Бі-Сі.

Минулого місяця жінка на відмінно склала усну частину іспиту, за словами декана медичного факультету Гамбурзького університету, зробила це "блискуче".

А у вівторок вона отримала докторську ступінь на спеціальній церемонії у цьому вузі.

Інгеборг Рапопорт. Фото DPA/smh.com.au

У своїй промові на церемонії в університеті Інгеборг Рапопорт зауважила, що вирішила докласти стільки зусиль у такому похилому віці не задля себе, а заради усіх тих, хто постраждав від несправедливості під час Третього Рейху, пише The Guardian.

Як відомо, після приходу до влади нацистів у 1933 році, вони поступово усували євреїв від роботи в університетах, школах та багатьох інших професіях, а потім взагалі вбиваючи їх у концентраційних таборах.

Інгеборг Рапопорт емігрувала до США у 1938 році без будь-якого наукового ступеню. У США вона працювала педіатром, але у 1952 році разом з чоловіком повернулась до східного Берліну.

Інгеборг Рапопорт (на фото ліворуч), 1985 рік. Фото з Вікіпедії, автор Hochgeladen von BArchBot

Має чотирьох дітей. До цього очолювала департамент неонатології у клініці Шаріте (Берлін).

Реклама:

Головне сьогодні