120 мільйонів дітей у світі змушені працювати - дані ООН

— 12 червня 2015, 16:10

Серед них однаково хлопчиків та дівчаток.

12 червня – це Всесвітній день боротьби з дитячою працею. У цьому році Міжнародна організація праці хоче привернути особливу увагу до питання якісної освіти, доступність якої є ключовим кроком до подолання цієї проблеми сучасного суспільства.

Про це пише сайт International Labour Organization.

Причини експлуатації дітей – бідність та брак гідної роботи для дорослих, неефективність соціального захисту та нездатність гарантувати шкільну освіту кожній дитині.

Чимало дітей, які працюють, взагалі не відвідують школи. Інші змушені поєднувати навчання з роботою, але часто це відбувається за рахунок першого. Не здобувши належної освіти, в дорослому віці така людина в більшості випадків може отримати лише непостійну, погано оплачувану роботу. Розірвати цей цикл – це завдання, що стоїть перед світовою спільнотою.

У "Декларації тисячоліття" ООН говориться про те, що до 2015-го року всім хлопчикам та дівчаткам має бути забезпечений повний курс початкової освіти. Зрозуміло, що ця мета так і не була досягнута. За останніми даними ЮНЕСКО, 58 мільйонів дітей молодшого шкільного віку та 63 мільйони підлітків середнього шкільного віку не відвідують школи. Багато дітей відвідують її нерегулярно.

Якщо проблему дитячої праці продовжать ігнорувати, якщо закони, спрямовані проти неї, не стануть більш жорсткими, діти, котрі мають учитися в школі, й надалі замість цього працюватимуть, наголошує організація.

Реклама:

Головне сьогодні