До кінця вересня у Києві має з’явитися "соціальне таксі"

— 12 червня 2015, 16:20

Планується переобладнати транспортні засоби різної місткості: Iveco, Богдан, МАЗ та Neoplan, йдеться у повідомленні на сайті КМДА.

Першою рухомою одиницею, що переобладнають до липня, стане Iveco 35-10, інші три заплановано переобладнати до кінця вересня поточного року.

Частина транспортних засобів буде обладнана гідравлічними підйомниками, а частина – низьким рівнем підлоги та пандусами, увесь рухомий склад матиме місця для розташування інвалідних візків, додаткове освітлення та поручні, встановлені крісла підвищеного комфорту для супроводжуючих осіб.

"Соціальне таксі" має допомогти у вирішенні проблеми швидкого та комфортного переміщення людей з обмеженими фізичними можливостями до медичних, соціальних закладів та переміщенню містом.

Його також можна буде використовувати для перевезення поранених з лікарень, транспортування пара-спортивних команд та ін.

Як відомо, зараз є доступною інформація про рухомий склад, що працює на маршрутах громадського наземного транспорту, який пристосований для перевезення пасажирів з обмеженою мобільністю.

Дізнатись про прибуття на зупинку рухомого складу, який пристосований для перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями можна на сайті КП "Київпастранс" у розділі Транспорт ONLINE та сайті EasyWay.

Такий рухомий склад позначається спеціальною піктограмою .

Наразі на маршрутах громадського наземного транспорту міста Києва, які обслуговує комунальне підприємство "Київпастранс" працює 994 одиниць рухомого складу, які мають низький рівень підлоги і пристосовані для осіб з обмеженими фізичними можливостями та жінок з дитячими візками, з них – 550 автобусів, 413 тролейбусів та 30 трамваїв.

Крім того, 608 рухомих одиниць обладнані пандусами, з них 339 тролейбусів, 275 автобусів та 9 трамваїв.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні