А ви знали, що…? Добірка лайфхаків та цікавинок від TED

— 16 червня 2015, 12:00

Корисними порадами, поясненнями та просто цікавинками діляться спікери конференцій TED.

Як зав'язувати шнурки

Террі Мур свого часу дізнався, що все своє життя зав'язував шнурки неправильно. Як насправді це треба робити, він розказує зі сцени TED. До слова, це була перша 3-хвилинна розмова з аудиторією зі сцени TED у 2005-му році.

Чому відео стають "вірусними"

Кевін Аллокка переглядає популярні відео не задля розваги, це – його робота. Він працює аналітиком у YouTube Trends. У своєму виступі Аллокка ділиться деякими серйозними міркуваннями про дурні відеоролики. Він називає 4 причини, з яких відео стає "вірусним".

Як стати успішним? Спіть більше

Головний редактор The Huffington Post Аріанна Хаффінгтон говорить про те, наскільки важливим є нічний сон. Вона стверджує: ми можемо "виспати" спосіб збільшити свою продуктивність та щастя, а ще – здатність до прийняття розумніших рішень.

Пташечки та бджілки – це лише початок

Гадаєте, ви маєте таке-сяке уявлення про секс? Подумайте ще раз. У своїй захоплюючій промові біолог Карін Боднар відкриває несподівані наукові факти про те, як це роблять тварини. (Обережно, виступ містить очевидний та агресивно-сексуальний контент)

Як користуватися паперовими рушниками

Ви щодня витираєте руки паперовим рушником, але, може бути, робите це зовсім неправильно. Юрист та політик Джо Сміт розказує, як, і робить це коротко та весело.

Чому дієти зазвичай не працюють

До 10-річного віку 80% маленьких американок встигають посидіти на якійсь дієті. У своїй відвертій, гострій промові нейробіолог Сандра Аамодт на прикладі власної історії розповідає, як наш мозок керує нашими тілами. Вона дає наукове пояснення тому, чому дієти не лише не допомагають, а й приносять більше шкоди, ніж користі. Науковець розповідає, як жити, керуючись інтуїцією, і не бути поведеним на дієтах.

Як виростити свіже повітря

Дослідник Камаль Міттл демонструє, як за допомогою трьох поширених рослин, розміщених у певних точках оселі чи офісу, можна зробити повітря значно чистішим.

10 основних технологічних порад для економії часу

Письменник, колумніст New York Time та кореспондент CBS News Девід Пог дає 10 простих, але дієвих порад користувачам комп’ютерів, Інтернету, смартфонів та цирових камер.

Чому "Х" означає невідоме?

Чому символом невідомого є саме "Х"? У своєму короткому та веселому виступі Террі Мур дає несподівану відповідь.

Магія чисел Фібоначчі

Математика логічна, функціональна і просто… дивовижна. Математико-фокусник Артур Бенджамін досліджує приховані властивості цієї химерної та вражаючої послідовності чисел.

10 речей, яких ви не знали про оргазм

Авторка книг та популяризатор науки Мері Роуч наводить 10 несподіваних фактів про кульмінацію статевого акту, від химерних до дуже смішних. Цей виступ призначається для перегляду дорослими.

Для чого ми зберігаємо мільярди насінин

Джонатан Дрорі закликає до збереження біологічного розмаїття – по зернятку. Нагадуючи, що рослини слугують підтримкою існування людини, він розказує про Банк насіння тисячоліття, в якому зберігається понад 3 мільярди насінин важливих рослин, які зникають з планети.

Як розпочати рух

Використовуючи неочікуваний відеоролик, музикант та підприємець Дерек Сіверс пояснює, із чого насправді починаються рухи. (Підказка: для цього потрібні двоє)

Реклама:

Головне сьогодні