Волонтери запровадять систему управління артилерійським вогнем на одній з ділянок фронту

— 16 червня 2015, 13:21

Про це на свою фейсбук-сторінці заявив засновник фонду "Повернися живим" Віталій Дейнега.

Про користь самої програми "Українська правда. Життя" писала в матеріалі "Інновації для Армії". За словами розробників, швидкість прийняття рішень і ефективність артилерії підвищується в 20 разів.

Програма дозволяє об'єднати дані артрозвідки і артилерійської системи в єдине ціле.

"Головна її перевага - швидкість прийняття рішень і точність карт. Уявіть собі ситуацію – безпілотник, акустичної системи артразведки або розвідник знаходять мета і заносить її в систему. Вона з'являється в інших з поміткою, хто і коли її заніс, фотографіями аерофотографування і позначками. Кожна бригада бачить тільки свої знаряддя. Припустимо, що ціль може бути уражена батареєю номер N. Приймається рішення про відкриття вогню. Пару кліків і для кожного знаряддя розраховані поправки. Пара хвилин і можна відкривати вогонь, точність розрахунків до 5 метрів.

Від виявлення цілі до її поразки проходять хвилини, з яких 20% це час польоту снаряда. Головна перевага - швидкість перетворення мети в тепловізори в поправки на знарядді і повна тиша в ефірі. Сигнал передається по закритій мережі з застосуванням будь-яких зручних видів шифрування", - пояснює Віталій Дейнега.

Програму розробники передають фонду "Повернись живим" безкоштовно. Волонтери зараз збирають кошти на організацію інфраструктури: сервера, системи зв'язку, ноутбуки.

Бюджет проекту – 1 576 300 грн.

"Вже завтра нам терміново потрібно зробити передоплату за захищений комп'ютер Terra Mobil 1431 (постачальник надає нам їх за 1600 долларів за середньої вартості на ринку 2100 долларів). Передоплата - 7 000 євро", - пише Віталій Дейнега.

Вся звітність за проектом, як і іншими проектами "Повернися живим", перебуватиме у відкритому доступі.

Волонтери переконані, що це рішення здатне серйозно зміцнити лінію фронту.

Мы хотим объединить артиллерию в один дружный оркестрЭтот проект может стать нашим самым эффективным вложением денег....

Posted by Повернись живим on 16 Июнь 2015 г.
Реклама:

Головне сьогодні