Киян навчать стріляти та рятувати поранених. Відео

— 19 червня 2015, 12:04

Мета заходу – навчити людей захищати місто, в разі нападу агресора.

Проводитимуть заняття добровольці АТО, ветерани Афганістану та військові.

"У цей неспокійний час ми хочемо навчити хлопців та дівчат захищати свою Батьківщину", - розповів "Українській правді. Київ" лідер об’єднання "Синдикат" Євген Чепелянський.

Він відзначив, що перші вишколи та тренування його об’єднання почало проводити ще з початку російської агресії.

"Спершу ми самі набралися бойового досвіду участі в АТО, пройшли такий вишкіл, бо для мене це теж нове було – я на флоті служив. А потім ми вирішили проводити такі заняття для всіх людей, щоб вони могли навчитися у цей неспокійний час у разі чого боронити своє місто", - розповів Чепелянський.

У програмі навчань – тактичні заняття, медична підготовка, смуга перешкод, поводження зі зброєю, рукопаш тощо. Вишкіл є безкоштовним, пройти його можуть усі охочі.

"В основному ми проводимо вишколи для людей, що приписані до загонів оброни або є членами самооборони, наприклад, але інколи проводимо відкриті заняття, як це. Тут можуть взяти участь усі – і чоловіки, і жінки, і дівчата. Єдина умова, щоб людина була здорова", - розповів Чепелянський.

"Цей вишкіл є випробувальним, якщо людина його проходить, то вона може записатися до загону і проходити навчання постійно. На вишколі не буде якихось глобальних знань – учасники навчаться основам, яких мали б ще в школі навчати", - пояснив він.

Вишкіл проходитиме на Київщині і загалом триватиме упродовж всього дня – близько 10 годин.

Збір учасників о 8:30 на зупинці тролейбуса №37 (іде від метро Лісова) "вулиця Курчатова".

"Українська правда. Київ"

Реклама:

Головне сьогодні