В Адміністрації Президента не мають списку осіб, удостоєних звання Героя України

— 19 червня 2015, 16:34

Про це йдеться у відповіді АПУ на запит журналістів сайту Доступ до правди та на сторінці ресурсу у Facebook.

"Законом не передбачено обов’язку розпорядника інформації щодо створення нових видів документів та інформації, проведення аналізу або запровадження окремого виду статистики. Отже, надати запитувану інформацію в запропонованому Вами форматі не вбачається можливим", - відповіли в АПУ.

Водночас у відповіді АПУ зазначили, що всі Укази Президента України, які стосуються присвоєння почесних звань є доступними на веб-сторінці Офіційного Інтернет-представництва Президента України Петра Порошенка. Проте на оновленому сайті Президента містяться лише укази від 18.06.2014 року.

Відзнаку Президента України Герой України було запроваджено 23 серпня 1998 року. У 2000-му році Верховна Рада України прийняла Закон України "Про державні нагороди України", у якому було передбачено, що державною нагородою України — вищим ступенем відзнаки в Україні є звання Герой України, дія якого поширюється на осіб, нагороджених відзнаками Президента України до набрання чинності цим Законом.

До відома АПУ і всіх цікавих: повна інформація зі статистикою, якої не ведеться в АПУ, є на сайті Ukrgeroes.narod.ru, проте цей сайт не є офіційним джерелом інформації.
Також в АПУ не мають переліку осіб, яким присвоєно почесне звання "Заслужений журналіст України".

По інших державних нагородах і почесних званнях запити не надсилалися.

Реклама:

Головне сьогодні