Міністерство освіти вимагає провести розслідування антидержавної діяльності ректора Пашкова

— 22 червня 2015, 17:29

Заяву було опубліковано на сайті Міністерства освіти.

Володимир Пашков - обіймає посаду ректора Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, також є депутатом Запорізької обласної ради.

"Упродовж періоду незалежності України В.Пашков багаторазово очолював проросійські шовіністичні організації, що пропагували "ценності руского міра", тим самим готуючи ідеологічне підґрунтя внутрішнього сепаратизму і, зрештою, зовнішню агресію Росії проти України", - написано у зверненні Міністерства освіти.

У 1999 році Пашков створив і був обраний головою відділення Всеукраїнської спілки організацій "Русское движение Украины" в Запорізькій області, а в 2001-у очолив обласну організацію політичної партії "За Русь единую".

2005 року він очолив партію "Русский блок", ідеологія якої будувалася на відверто антиукраїнських гаслах та закликах до порушення територіальної цілісності України. Варто нагадати, що саме партія "Русский блок" 13 травня 2014 року була заборонена на всій території країни через її ідеологічне спрямування та антиукраїнські заклики.

З 2009 року Пашков став співголовою ради Всеукраїнської громадської організації "Русское содружество".

Запорізька громадськість та колектив інституту неодноразово виявляли занепокоєність фактами, що вказують на можливу причетність Пашкова до проросійських та сепаратистських структур.

З огляду на це Міністерство освіти і науки України заявляє, що така ситуація є недопустимою.

Реклама:

Головне сьогодні