Опікунська рада ОХМАТДИТу звернулася до Яценюка "через затягування будівництва нового корпусу"

— 25 червня 2015, 16:14

Це сталося через "затягування відновлення процесу будівництва нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "ОХМАТДИТ", - йдеться у повідомленні організації.

У листі йдеться, що у грудні 2014-го міжфракційна депутатська група "За добудову "ОХМАТДИТ" домоглася закладення в Державному бюджеті України на 2015 рік коштів у розмірі 500 млн. грн., які дозволять повністю закінчити комплекс будівельно-монтажних робіт. У квітні 2015-го державне підприємство "Укрмедпроектбуд" (далі – ДП) було передане до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України, яке є головним розпорядником 500 млн. грн.

"Утім, процес передачі ДП із невідомих причин саботувався та й надалі продовжує затягуватися Міністерством охорони здоров’я України, що блокує запуск тендерних процедур, а відповідно – не дозволяє поновити будівництво об’єкту. Зокрема, тільки під тиском громадськості вдалося розблокувати процес остаточного юридичного перепідпорядкування ДП Міністерству охорони здоров’я України", - йдеться у листі організації.

[L]Через це, опікунська рада звертається до прем'єра із проханням "взяти під особистий контроль процес своєчасного дотримання всіх необхідних для закінчення будівництва виконавчих процедур".

"У першу чергу мова йде про успішну реалізацію процедури наближення виділення бюджетних призначень на будівництво, оскільки виділені кошти у розмірі 500 млн. грн. в бюджетному розписі передбачені лише на грудень 2015 року. Якщо вказана процедура не буде виконана найближчим часом, то добудова нового корпусу відтермінується на рік", - зазначають в опікунській раді.

Вони також просять зобов’язати відповідні центральні органи виконавчої влади вжити всіх необхідних заходів щодо прийняття змін до плану асигнувань на 2015 рік за бюджетною програмою "Будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "ОХМАТДИТ", щоб фінансування будівництва об’єкта було розпочате вже у серпні 2015 року".

Фото зі сторінки Ірини Соломко у Facebook

Як відомо, раніше стало відомо про те, що уряд планував пришвидшити виділення коштів на добудову дитячої лікарні "Охматдит" у Києві. Про це повідомляв сам Арсеній Яценюк.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні