Тест

США запускає програму із перетворення Марсу на більш придатну планету для життя

У планах DARPA - розігрів та згущення атмосфери червоної планети, шляхом висаджування зелених,фотосинтезуючих рослин, бактерій та водоростей, повідомляє CBS.

Аби людське існування на Марсі не обмежувалося життям лише у приміщенні, клімат і поверхня Марсу повинні будуть зазнати кардинальних змін, щоб позбутися пилових бурь, тонкої атмосфери та низької гравітації. Крім того, за даними НАСА, середня температура складає -50 градусів за Цельсієм. Утім, дослідники агенції налаштовані доволі оптимістично. Вони вважають, що повільний процес може бути успішним та зробить планету більше схожою на Землю.

Щоб прискорити його, в DARPA створюють інструменти генетичної модифікації різних організмів.

Заступниця директора із Біологічних технологій DARPA Алісія Джексон разом з колегами створили програмне забезпечення "Google Maps of genomes" ("Гугл карта геномів"), що швидко дозволяє виявити розміщенняя гену у геномі.

Тестування проекту синтетичного організму може бути перевірене тут, на землі, в результаті природного або техногенного лиха. Це, в свою чергу, дозволить проаналізувати чи зможуть новостворені організми вижити в складних умовах і відновити себе у складному кліматі.