Латвія приймає українських дітей зі сходу, в яких загинули батьки

— 17 липня 2015, 13:43

Ідея приїзду до Смілтене українських дітей належить керівнику латвійсько-української міжпарламентської групи дружби Сейму Латвії Айнарсу Межулісу.

"Діти ні в чому не винні, вони повинні посміхатися, жити в мирному оточенні і не чути пострілів", – сказав Радіо Свобода Межуліс.

За словами організаторів поїздки, основна їхня турбота полягає у тому, щоб діти відчули, що у світі є багато людей, які ними опікуються, для яких важливою є їхня доля та майбутнє. Для українських дітей запланована культурна та розважальна програми. Також із дітьми працюватимуть психологи.

Українські діти вже зустрілися з українськими дипломатами в Латвії.

"Ми раді, що в Латвії є багато людей, які хочуть допомогти Україні, приймають українських дітей, щоб показати їм, як живуть у Латвії і взагалі в Євросоюзі, щоб допомогти їм забути пережиті страждання", – наголосив посол України Євген Перебийніс. Українські дипломати подарували дітлахам яскраві жовті і блакитні футболки з написом "Latvija".

16 липня увечері до Латвії також прибула ще одна група у складі сорока восьми дітей українських військовослужбовців. Крайова дума латвійського міста Руцава у співпраці з Українським центром молоді та дітей Латвії, відгукнувшись на звернення українських громадських організацій "Офіцери Майдану" та "Україна-світ", організували табір відпочинку для дітей українських військовослужбовців та сиріт у мальовничому місці на березі Балтійського моря.

Реклама:

Головне сьогодні