16 вишів із зони АТО переїхали до інших регіонів країни - Міносвіти

— 21 липня 2015, 11:18

Про це на брифінгу повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт, якого цитують Українські новини.

"Ми посприяли тому, щоб ряд вузів, а саме 16 університетів з Донбасу - це Донецька і Луганська область, перемістилися в інші регіони України", - сказав він.
Квіт зазначив, що більшість з них переїхали на підконтрольну України територію в межах Луганської та Донецької областей, адже вони мали там свої структурні підрозділи.

Крім того, міністр підкреслив, що інформація про те, що деякі вищі навчальні заклади на непідконтрольній Україні території користуються ліцензіями Міносвіти, є неправдивою.

Також Квіт звернув увагу на те, що Міносвіти позбавило вчених звань 12 осіб (докторів, професорів і доцентів), які повели себе найбільш агресивно і непрофесійно, зокрема здійснювали тиск на академічні колективи своїх навчальних закладів.

За його словами, Міносвіти має намір надалі продовжувати моніторинг такої діяльності і при необхідності позбавляти звань та інших наукових діячів.

Як відомо, 13 вищих навчальних закладів 3-4 рівнів акредитації переїхали із зони проведення антитерористичної операції (АТО) в інші регіони країни.

Реклама:

Головне сьогодні