Випускники-екстерни із Криму зможуть отримати українські атестати до 1 вересня

— 21 липня 2015, 15:23

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки України Олег Дерев'янко, повідомляє Крим.Реалії.

"Усі випускники шкіл, усі майбутні студенти, які хотіли вступити до українських вишів, вони мали таку можливість, мали можливість прикріпитись до будь-якої з українських шкіл, спочатку інтернетом, а потім фактично приїхати і скласти екстерном державну підсумкову атестацію, і це було дуже в ліберальному режимі, щоб отримати український атестат", – сказав він.

"Зараз ми продовжили таку можливість аж до 1 вересня. І ті, хто склав ЗНО, бо без ЗНО все одно поступити до українських вузів неможливо, вони ще мають до 1 вересня можливість приїхати та отримати український атестат", – додав заступник міністра.

За його словами, в міністерстві не мають інформації про кількість кримських школярів, які скористалися заочною формою навчання в школах на материку. Дерев'янко зазначив, що зараз така інформація збирається в ручному режимі.

Він також визнав, що в ситуації з механізмом отримання українських атестатів випускниками з анексованого Росією Криму, є недоробки.

В українському міністерстві не раз попереджали, що кримчани-власники російських атестатів про середню освіту не зможуть навчатися в українських вузах. Цього року випускники кримських шкіл мали зареєструватися в одній зі шкіл на території материкової України, екстерном (заочно) закінчити її та скласти іспити для вступу до українських вузів. Однак не всі кримчани змогли скористатися такою можливістю, деякі фізично не могли виїхати за межі півострова.

Реклама:

Головне сьогодні