Тест

Учені підтвердили: ображати жінок в Інтернеті – фішка чоловіків-невдах

Учені підтверджують: саме така поведінка притаманна так званим низькостатусним самцям.

Дослідники провели експеримент, поспостерігавши за тим, як спілкуються між собою учасники комп’ютерної гри Halo 3. Їх цікавило, коли чоловіки бувають більш схильні демонструвати сексистську, антисоціальну поведінку відносно жінок. Науковці спостерігали за піддослідними протягом 163 ігор.

Результати, які вони одержали, наводить PLOS One, пише Time.

Виявилося, що саме ті гравці-чоловіки, в кого виходило найгірше, говорили найбільше образливих речей на адресу товаришок по команді. Причому по відношенню до товаришів-чоловіків ці самі люди демонстрували ввічливість.

І навпаки, чоловіки, котрі вправно керували своїм персонажем на екрані та приносили своїй команді хороший результат, поводилися чемно з іншими гравцями обох статей, але до жінок ставилися позитивніше.

"Оскільки чоловіки часто вдаються до агресії задля підтримки свого домінантного соціального статусу, збільшення ворожості до жінок із боку низькостатусних чоловіків може бути намаганням принизити результат жінки та причавити порушення нею ієрархії, щоби утриматися на своєму соціальному щаблі", - кажуть дослідники.

Це, зокрема, може бути поясненням тому факту, що найменш люб’язний прийом чекає на жінок у тих "куточках" Інтернету, де наразі домінують чоловіки.

На жаль, учені поки не пропонують способів вирішення цієї проблеми.