У місті Славутич облаштують суспільний простір з меблями, велопаркінгом та підзарядками. Фото

— 11 серпня 2015, 11:36

Проект буде реалізовувати майстерня "Пилорама", відома облаштуванням декількох pop-up просторів в Києві - локації "Тихий хід" на фестивалі "ГогольFest", скверу "Самосад" на Подолі та інших, пише БЖ.

"Пилорама" виграла 135 тис. гривень у конкурсі еко-проектів і планує реалізувати його до вересня.

Рекреаційна зона передбачає вуличні меблі, велосипедну парковку, розетки для підзарядки телефонів і ноутбуків. Передбачено підключення проектора - простір повинен служити додатковим майданчиком для переглядів під час проведення традиційного для Славутича міжнародного фестивалю кіно і урбаністики "86".

У проекті використані сучасні енергозберігаючі технології та технології з використанням відновлюваних джерел енергії. Передбачається, що в спорудженні конструкцій братимуть участь жителі Славутича.

Як розповів автор проекту Толя Хорошилов, суспільний простір буде перебувати в двохстах метрах від центральної площі міста - "між котлованом і школою мистецтв". Влада Славутича підтримує проект і допоможе з його реалізацією.

"Наш простір літній, сама конструкція залишає можливість утеплитися на зиму, але це вимагає додаткових зусиль. Зверху буде тент, правда, його хлопці зі Славутича повинні будуть придумати самостійно - на нього вже грошей не залишається", - розповів Толя.

Складати програму активностей в просторі буде координаційна рада.

"Активність двох видів - привізна і місцева. Вже є люди, які хочуть робити кіноклуб. У Славутичі на диво багато людей, які грають на гітарі - хочу привезти їм когось з майстер-класом. Є ранкова йога. Хлопці з 86 хочуть зробити круглий стіл з ко-інтеграціі з громадянами Славутича, фонду Бьойля - щось по ком'юніті-білдингу. Звичайно, будуть програми з альтернативної енергетики. Може, організуємо міні-програму з енергозбереження", - говорить автор проекту.

В рамках останнього фестивалю кіно і урбаністики "86" в Славутичі "Пилорама" провела воркшоп зі створення вуличних меблів.

Реклама:

Головне сьогодні