У місті Славутич облаштують суспільний простір з меблями, велопаркінгом та підзарядками. Фото

— 11 серпня 2015, 11:36

Проект буде реалізовувати майстерня "Пилорама", відома облаштуванням декількох pop-up просторів в Києві - локації "Тихий хід" на фестивалі "ГогольFest", скверу "Самосад" на Подолі та інших, пише БЖ.

"Пилорама" виграла 135 тис. гривень у конкурсі еко-проектів і планує реалізувати його до вересня.

Рекреаційна зона передбачає вуличні меблі, велосипедну парковку, розетки для підзарядки телефонів і ноутбуків. Передбачено підключення проектора - простір повинен служити додатковим майданчиком для переглядів під час проведення традиційного для Славутича міжнародного фестивалю кіно і урбаністики "86".

У проекті використані сучасні енергозберігаючі технології та технології з використанням відновлюваних джерел енергії. Передбачається, що в спорудженні конструкцій братимуть участь жителі Славутича.

Як розповів автор проекту Толя Хорошилов, суспільний простір буде перебувати в двохстах метрах від центральної площі міста - "між котлованом і школою мистецтв". Влада Славутича підтримує проект і допоможе з його реалізацією.

ВІДЕО ДНЯ

"Наш простір літній, сама конструкція залишає можливість утеплитися на зиму, але це вимагає додаткових зусиль. Зверху буде тент, правда, його хлопці зі Славутича повинні будуть придумати самостійно - на нього вже грошей не залишається", - розповів Толя.

Складати програму активностей в просторі буде координаційна рада.

"Активність двох видів - привізна і місцева. Вже є люди, які хочуть робити кіноклуб. У Славутичі на диво багато людей, які грають на гітарі - хочу привезти їм когось з майстер-класом. Є ранкова йога. Хлопці з 86 хочуть зробити круглий стіл з ко-інтеграціі з громадянами Славутича, фонду Бьойля - щось по ком'юніті-білдингу. Звичайно, будуть програми з альтернативної енергетики. Може, організуємо міні-програму з енергозбереження", - говорить автор проекту.

В рамках останнього фестивалю кіно і урбаністики "86" в Славутичі "Пилорама" провела воркшоп зі створення вуличних меблів.

Реклама:

Головне сьогодні