В Росії хочуть ввести обстеження на ВІЛ перед вступом до шлюбу

— 12 серпня 2015, 11:40

"Розумна пропозиція, варто її підтримати, у нас кількість ВІЛ-інфікованих зростає і це стає серйозною проблемою. Думаю, головний санітарний лікар абсолютно права", - сказав "Інтерфаксу" перший заступник глави комітету Держдуми з охорони здоров'я Микола Герасименко.

Раніше ряд ЗМІ повідомив, що Попова висловилася за введення обов'язкового тестування на ВІЛ перед одруженням. Попова також сказала, що підтримала б проведення генетичного обстеження і тестів на гепатит пар, які хочуть завести дитину.

У той же час глава Федерального науково-методичного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Вадим Покровський заявив, що підтримує тестування на ВІЛ перед вступом до шлюбу, але воно має бути добровільним.

"Насправді, ми вітаємо обстеження перед вступом у шлюб, але, звичайно, добровільне. Це має бути цілком свідомим актом. Це має бути рекомендовано як добровільна процедура. А що стосується обов'язкового обстеження, то тут можуть виникнути серйозні проблеми. Наприклад, кому повідомляти результати обстеження. Майбутній дружині, тобто, нареченій? Як вона відреагує на це? Швидше за все, шлюб розпадеться. Що буде з тим нареченим або тієї нареченою, у яких виявлять ВІЛ-інфекцію? Який процес відбуватиметься далі. Про це треба б замислитися", - сказав Покровський.

Реклама:

Головне сьогодні