На Дніпропетровщині переселенцям одноразово виплатять по 2000 грн від УВКБ ООН

— 12 серпня 2015, 17:39

Про це йдеться у повідомленні УВКБ ООН у середу.

Загалом Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) виділить 7 мільйонів гривень для програми фінансової підтримки внутрішньо переміщених осіб у Дніпропетровській області.

Програму буде реалізовано у співпраці з Дніпропетровською обласною державною адміністрацією через Департамент праці та соціального захисту.

Основною метою програми є надання одноразової грошової допомоги для забезпечення першочергових потреб, пов’язаних із вимушеним переселенням.

Програма розрахована на найбільш вразливі категорії населення, такі як багатодітні сім’ї, особи з обмеженими можливостями, батьки-одинаки та вагітні жінки.

"У Дніпропетровській області зареєстровано 72 800 переселенців. Багато із них прибувають без речей і потребують найнеобхіднішого. Ми розуміємо, наскільки важливою є фінансова підтримка для найбільш незахищених осіб, які змушені розпочинати життя спочатку", - зазначив Джефф Уордлі, Голова філії Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у Дніпропетровську.

Для отримання допомоги необхідно звернутися до Управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації, що приймає заяви від переселенців.

[L]Кошти зможуть отримати лише особи, які зареєструвалися в області після 1 листопада 2014 року та не отримували раніше інших видів недержавної фінансової допомоги.

У рамках першого раунду виплат допомога уже надійшла до 1 300 внутрішньо переміщених осіб у Дніпропетровській області.

Ще два раунди виплат відбудуться у наступні кілька місяців.

Більше про умови отримання допомоги та вимоги щодо надання документів можна дізнатися за посиланням www.unhcr.org.ua/dopomoga, а також за телефоном гарячої лінії 0 800 30 77 11.

У 2014 році Агентство ООН у справах біженців надало фінансову допомогу для 11 800 переселенців у 11 регіонах України. Зокрема, минулого року більше ніж 700 родин у Дніпропетровській області отримали фінансові виплати на загальну суму понад 3,5 мільйони гривень.

Реклама:

Головне сьогодні