Модель Наталя Водянова розповіла, як її сестру виганяли з кафе: "Спершу лікуйтесь, а потім приходьте"

— 13 серпня 2015, 11:19

Скандальна історія трапилася днями у вуличному кафе "Фламінго" в Нижньому Новгороді, де проживають рідні Наталі.

Сестра Водянової – Оксана, яка страждає на аутизм і церебральний параліч, увійшла з нянею до кафе і попросила води. Господар закладу прогнав дівчину, щоб "не відлякувати відвідувачів".

Деталі цієї неприємної історії Наталя розповіла у своєму Facebook. Зокрема те, як господар сказав: "Ідіть лікуйтеся і дитину свою лікуйте. А потім приходьте в громадське місце".

Няня вибачилася, відповіла, що дитина особлива, краще щоб вона відпочила і тоді вона сама піде.

Господар відмовився чекати і сказав, що викликає охорону. Поки мама Оксани їхала до кафе, поруч з Оксаною встав охоронець і стояв весь час, поки не приїхала мама, ось що він говорив дослівно: "Ідіть, інакше ми викличемо психушку, швидку допомогу і замкнемо вас в підвал".

"...Що дитина нікого не відлякує, і до того ж кафе абсолютно порожнє, що дитина з особливостями, вона має сама відпочити і піти, якщо її насильно тягнути з кафе, вона стане переживати, нервувати, може навіть плакати чи кричати. Коли мама спробувала пояснити це господареві, він сказав їй: "Відведіть. Спочатку вилікуйте, а потім приходьте в публічні місця", - описала історію Водянова.

Модель вважає, що те, що трапилося з її сестрою – це "сигнал для суспільства, який неможливо не почути".

Дорогие,Ситуация, которая вчера произошла с моей родной сестрой Оксаной, не единичный случай, к сожалению, это та реал...

Posted by Natalia Vodianova on 12 серпня 2015 р.

Наразі вже відкрито справу за статтею "дії, спрямовані на приниження людської гідності за ознаками приналежності до соціальної групи, здійснені публічно із застосуванням насильства чи погрозою його застосування".

Максимальне покарання за цією статтею - позбавлення волі на строк до п'яти років, повідомляє "ВВС".

"Слідчі будуть з'ясовувати мотиви, якими керувався директор кафе, вимагаючи видворення інваліда і її супроводу, також буде дана правова оцінка і діям охоронців, які, навіть не зніяковівши, завзято взялися за виконання наказу виставити дівчину-інваліда за двері", - заявив офіційний представник СК Володимир Маркін.

Окрім цього Водянова вирішила відповісти на закиди "доброзичливців" про те, чому вона не забере сестру і маму до Європи, де точно краще ставлення до людей з особливими потребами.

Спасибо всем за комментарии, поддержку, советы, пожелания и активную гражданскую позицию. Хочу ответить на один из самых...

Posted by Natalia Vodianova on 12 серпня 2015 р.

Нагадаємо, Наталя Водянова була послом Параолімпійських зимових ігор у Сочі.

До того ж, саме хвороба сестри надихнули модель створити "Фонд Оголені серця", який займається будівництвом ігрових парків для дітей з обмеженими можливостями по всій Росії, нагадує TabloID.

Реклама:

Головне сьогодні