Тату-художниця вкриває малюнками пошрамовані жіночі тіла. Фото

— 7 вересня 2015, 12:47

Там, де кричали про пережитий біль старі шрами, тепер розпускаються дивовижні квіти, живуть добрі метелики, птахи та котики.

Про це пише The Huffington Post.

Карвальо вже два роки займається створенням татуювань для маскування шрамів. Вона не заробляє на цьому ні копійки. Із її слів, єдина "ціна", яку мають заплатити їй жінки – це обрати для себе малюнок.

Як згадує Флавія, ця ідея прийшла до неї кілька років тому, завдяки клієнтці, котра прийшла до неї, бажаючи сховати великий шрам на животі.

"Вона розповіла мені, що була в нічному клубі, і коли дала відкоша чоловікові, котрий до неї залицявся, він ударив її ножем з автоматичним лезом. Коли вона побачила готове татуювання, вона була надзвичайно зворушена, і це глибоко в мені відізвалося", - поділилася тату-майстриня.

"Раптом мене осяйнула думка про те, щоби робити безкоштовні тату жінкам, у котрих лишилися шрами внаслідок пережитого домашнього насильства або мастектомії. Кожне тату служитиме інструментом для розширення можливостей та підвищення самооцінки", - додала Карвальо.

Зі слів художниці, її надзвичайно дивує реакція жінок, котрим їй вдалося допомогти. Вона навіть уявити не могла, що її проект створюватиме таке відчуття сестринства, глибокої дружби та приязні. Жінки сповнюються оптимізмом та перестають стидатися своїх тіл.

Іноді Карвальо працює і з жінками, котрі хочуть замаскувати варикозні вени. Як каже майстриня, їй подобається робити такі татуювання, котрі відновлюють самооцінку. Водночас вона розуміє, яку величезну роботу ще потрібно здійснити суспільству для того, щоби жінки більше не потребували її допомоги.

"Це лише піщинка; у світі повно речей, із якими треба боротися. Якщо говорити про захист жінок від насильства, то попереду в нас довгий шлях", - зазначає Флавія.

Реклама:

Головне сьогодні