Гомо Наледі: вчені відкопали раніше невідомий вид давньої людини. Фото. Відео

— 10 вересня 2015, 17:23

Про це повідомляється на сайті Університету.

Дослідники на чолі із професором університету Лі Бергером розпочали дослідження у 2013-ому році і знайдені рештки є частиною великої знахідки у печері Rising Star печерного комплексу Діналеді, що знаходиться у 50-ти кілометрах від Йоганнесбурга.

Відкриття є найбільшим для африканського континенту.

Приблизно так виглядала давня людина гомо Наледі

Найбільш примітним вважається те, що знайдений вид, який зветься гомініни (родина ряду приматів, включає як викопних (пітекантропа, неандертальця та ін.), так і сучасних людей - авт.), можливо практикували форму поведінки, яка раніше вважалася унікальною для людини. Скам'янілості, знайдені вченими, були знайдені глибоко під землею і складалися ймовірно із тіл немовлят, дітей, дорослих та літніх людей.

Важкодоступне місце, де були знайдені кістки, і змушує вчених думати, що йдеться саме про ритуальну природу знахідки.

Кімната, де були знайдені тіла, була ізольована від інших камер у печері та не мала виходу безпосередньо на поверхню. Вчені визнають, що тіла були знайдені окремо від тіл тих чи інших хижих тварин. Кістки також не несуть інформації щодо впливу на них інших об'єктів чи природніх процесів, на кшталт водяних потоків.

Вчені розглядають ці фактори як можливість ритуальної поведінки у знайденого виду, яка раніше вважалася унікальною для людини.

Зрештою, робота більш ніж 60-ти дослідників показала, що давня людина була відносно високого зросту з довгими людиноподібними ногами. Кістки у зап'ястях були сформовані як у сучасної людини. Але він мав довгий великий палець, який ймовірно був пристосований для робіт з різноманітними інструментами.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні